Суперлуксозната къща на семейство Баневи в столичния квартал „Бояна“ отново се обявява за публична продан. Строежът ѝ е започнат от бизнесмена Красимир Дачев, който искал да издигне корпоративна резиденция, но в някакъв момент решил да я продаде.
 
Баневи са завършили къщата по свой вкус, а Дачев им е ходил на гости. „Не мога да коментирам къщите на другите. Аз моята си я харесвам, на много хора не им харесва“, каза той пред bTV.
 
На въпрос дали има да получава пари от Баневи той каза: „Има една малка сума, която съм дал по приятелска линия“.
 
Сега Дачев се колебае дали да участва в търга за имота, който ще бъде обявен за продан на 1 юли. „Не мога да имам раздвоение, не мога да живея в 6-7 къщи. Имам достатъчно къщи по целия свят. Колебая се, но сигурно не“, посочи той.
 
Бизнесменът коментира и актуалните теми от страната. На въпрос дали е подпомагал финансово политически партии той отговори: „В началото на демокрацията съм помагал. Купували  сме хартии, ксерокси, минали сме през този етап“.
 
„Ние в България не знаем колко са социално слабите – те са фалшиви цифрите. Ние не знаем колко са инвалидите. Ние не знаем каква е заетостта на болничните легла – сбор от неверни данни. Ние не знаем колко са гласоподавателите. И когато тръгне правителството, наистина има воля, ние не можем да правим каквото и да било, ако не стъпим върху реални цифри“, посочи Дачев.
 
Според него България не е готова за диверсификация на ДДС.
 
Той коментира и сделката за ЧЕЗ, която по думите му няма никакъв риск. Грешка беше намесата на правителството в сделката, смята той. „Ние сме готови някакъв индиец, който не го познаваме, да дойде да купи ЧЕЗ. А който е ходил в Индия, знае, че там е като дискотека. В Делхи като отидеш, няма 24 часа, където да няма 30 пъти спиране на тока. Идва един индиец, ние сме готови да го приемем, но една репутационна, сериозна компания българска, която се хвърля в това нещо, казват: „Ама те нямат опит“. Кой имаше опит, като управляваха ЧЕЗ досега? Кой от Управителния съвет? Може би посланикът, бившият, чешкият, или депутатът от БСП, който беше в управлението? Нали такива хора бяха в управлението?“, попита той.
 
„ЧЕЗ си носи вътре управленската сила, вътре в нея се съдържа. Така че няма нужда от някой отвън“, добави той.