Вотът на недоверие мина, правителството остава в управление. Относно протестите - всеки има право да протестира, коментира икономическият министър Емил Караниколов в предаването “Още от деня” по БНТ.

Днес самите протестиращи казаха, че исканията им са икономически. Когато някой в един сектор има проблеми, трява да се съсредоточим върху решаването на проблемите, заяви Караниколов. По думите му арестите няма да докарат вода в Перник, тяхната функция е да докажат кой е виновен за това да няма вода.

По казуса за Перник той не намира вина в своето ведомство.

Имаме ангажименти да ремонтираме определен брой язовири, които общините не могат да стопанисват. Вина не считам, че имам по темата за Перник, посочи министърът. Според него бедата на Перник не е следствие на едно действия или бездействи, а процесът там е вървял години наред.

Много е важно да създадем система за мониторинг на водата като ресурс. Специалисти има, друг е въпросът дали сме ги използвали по най-удачния начин. Няма причини да се увеличи цената на водата в София, каза Караниколов.

Важен е контролът и отговорностите, посочи той и допълни, че не смята, че такива липсват. По думите му държавата ни 30 години догонва и наваксва. Задачата на държавата е да намери баланса , така че да има ползва за обществото.

Държавата трябва да има регулация. Нека да видим окончателният вариант на законодателството. Между първо и второ четене могат да се случат много неща. Най -важното е да има диалог, коментира икономическият министър приетият днес на първо четене закон за хазарта.