За да бъде гарантиран летен сезон 2017, е необходимо да се проведат процедурите за концесии на плажовете още от сега, каза за „Фокус“ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, във връзка с призивите на БСП да бъдат прекратени процедурите за отдаване на концесия. По думите й са стартирани договорите, които изтичат, и голяма част от тях ще бъдат продължени и при служебния кабинет.
„Това е процедура, която изисква време и подготовка. Но тези договори, които са изтекли 2016 и тези, които изтичат средата на 2017, процедурите за тези плажове трябва да бъдат обявени, за да гарантираме ние сезон 2017, за да можем да посрещнем всички ръстове, които очакваме. От друга страна в процедурата за провеждане на концесия ясно е описано как се назначава комисията, която да я проведе, кои са институциите, които участват в нея, какви задължения има самата комисия и членовете й“, обясни министърът на туризма.

Николина Ангелкова уточни, че в момента всички определени в комисията експерти следва да си свършат работата съгласно буквата на закона и да спазват всички изисквания.