През последните дни Пловдив беше взривен от уникално преживяване за всички рокаджии. Заради големия брой на желаещите местата в хотелите в Пловдив за тези дни бяха запълнени почти на 100 %. Находчиви собственици на апартаменти решиха да изкарат "бързи пари" без много да си дават зор като предлагат жилищата си на многото желаещи да присъстват на дългоочаквания фестивал. 

Ето какво обаче с какво са се сблъскали група момчета, заради такива печалбари, пише Пловдив24. 

"Искам да ви разкажа с какво се сблъска синът на моя приятелка, пристигнал в Пловдив за Hills of Rock 2022 в Пловдив със Slipknot, Sabaton, Mercyful Fate & много други...3 момчетата, едното на 18 г, две на 17, си намират стая под наем чрез сайта alo.bg. В сайта стаята е обявена на 15 лв на човек, а им взимат по 30 на легло. Но това не е проблем - важен е феста и удоволствието.

В сряда, на 20.07 се превежда капаро от 200 лв. на името на жена му, Пенка Янкова. (преди това е взето капаро за същите дати, но щял да го върне, защото момичетата били татуирани!).

С хазяина- Емил Цанков имат уговорка като пристигнат в Пловдив да му се обадят, да мине да ги настани и пак да се върне на работа. В четвъртък обаче ги оставя да чакат 5 часа на най-голямата жега. Ок, няма проблем, случва се. Важен е феста!!!При настаняването Емил Цанков не им казва, че влизането в кухнята е забранено. Момчетата решават да си изперат потните дрехи, и ползват диспенсър за вода, което води до луд скандал и нечовешко каране от страна на хазяина.

Той влиза в стаята им, докато те са на феста и прибира дистанционното за климатика.

В тия 40- градусови жеги, момчетата са оставени без климатик, без вентилатор в стая, за която са платили двойно.

За гостите на Пловдив един съвет - пропускайте обявите на Емил Цанков. Рискувате да платите за незнайно какво и да си развалите престоя."