Едностайни апартаменти се разпродават в комплексите на курорта Слънчев бряг. Срещу 23 000- 25 000 евро купувачите могат да станат собственици на имот по морето, макар и с площ 30- 35 квадратни метра, пише Труд бг.

Плюсът на повечето такива имоти е именно, че се намират в комплекси и могат да ползват басейните и паркингите им, както и всички останали екстри - охрана, заведения и магазини и др.

Съпрузи преобразиха дома си и вдигнаха цената му с 45 хил.

В Слънчев бряг се продава апартамент от 29 квадрата срещу 24 000 евро, друг от 36 квадрата срещу 24 950 евро, и 38 квадрата - за 29 900 евро.

Имотите обикновено са стая с широка спалня или сгъваем диван, малък кухненски бокс с хладилник и баня, но с вана.

В отличен район на Слънчев бряг се продава апартамент от 41 квадрата за 22 000 евро. Указано е, че е срещу станцията на Министерски Съвет.

Предлаганото там студио разполага с комфортно двойно легло в ниша зад завеса, голям разтегателен диван, просторна вградена кухня, климатик, електрически котлони, хладилник, пералня, бойлер в банята. Студиото е на партер, пише в обявата.

"За всеки апартамент си има купувачи. Интересът към едностайните имоти е голям. Лично аз продавам такъв имот на руски гражданин, но не всички продавачи са руснаци. И предлагащите имоти, и купувачите са различни- има чужденци , и българи", коментира брокерът Пепи Куцарова.

В един от комплексите апартамент от 30 квадрата се продава за 9000 евро. Причината за ниската цена е фактът, че имотът се намира на 3 км от Слънчев бряг.

Това обаче не спира кандидат-купувачите. Ако купувачът има автомобил, не е проблем бързо да стигне до плажа, коментират брокерите.

В замяна на отдалечеността от първа линия обаче, комплексът има 6 басейна, които могат да се ползват от собствениците на жилища в него.

Евтини маломерни имоти има и в Несебър и "Елените" - по 18 990 и 17 500 евро.