Николай Николов,  общински съветник в Столична община от „БСП-лява България“, в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:

Ще подкрепи ли БСП протестите срещу увеличението на цената на водата в София?

     „Ще излезе ли БСП да подкрепи гражданите в петък?“, попита водещата Деница Гацинска. Николай Ноколов отговори, че в петък, 15 декември, в 10:45,  заедно с колегите му ще бъдат на протест пред КЕВР. Той продължи, че това е второто увеличение на цената на водата за годината, а в същото време няма никакво подобрение на услугата. В крайните квартали има огромни проблеми с водата, а в същото време от „Софийска вода“ не представят някакъв инвестиционен план.

   „Как Столична община може да осъществи някакъв натиск върху концесионера „Софийска вода“?“, попита водещата Деница Гацинска. Събеседникът й отговори, че натиск трябва да има, но на практика общината е заложник на концесионера. Според него договорът трябва да се преразгледа, да се види дали може да се развали и какви са неустойките при развалянето на концесията.

Приватизацията на „Общинска банка“.

     „Сега ли е моментът за приватизацията на „Общинска банка“, нужна ли е банка на София и какво ще спечели общината от тази приватизация?“, попита водещата Деница Гацинска. Николай Николов отговори, че БСП е против приватизацията на банката. Той продължи, че доколкото излиза информация става ясно, че продажната цена е много ниска – става дума за около 46 милиона лева. Досега само един участник е проявил интерес. Общинският съветник добави, че е интересно да се види и кой е вносителят на доклада за приватизацията. Това е Трайчо Трайков от РБ. Въпросът трябва да бъде разгледан до края на годината. „Тоест това решение ще мине бързо-бързо между празниците и няма да има време да се осмисли?“, коментира водещата. Събеседникът й се съгласи и добави, че такива точки се внасят обикновено на последната сесия за сезона, когато има извънредно много точки в дневния ред. „За да се опитат да изморят колкото се може повече общинските съветници и да няма дебати по важните теми!“, завърши Николай Николов.