Израелски туристи удължават сезона в Слънчев бряг до октомври. Това стана възможно, след като израелските власти отмениха изискването за 14-дневна карантина за пристигащите от България граждани, съобщава bgonair.bg.

В началото на месец август Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта съобщи, че повечето хотели в курорта ще затворят до 10 септември заради липсата на чартъри и туристи.

В Слънчев бряг вече почиват близо 1000 туристи от Израел. 

За възобновяване на туристическия поток от Израел към България голяма роля изигра отпадането на изолационния срок. Ако отпадне изискването при пристигане у нас задължително да се представя и PCR тест, желаещите да посетят България ще се увеличат, прогнозира почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

"Имаме по пет самолета на седмица, следващата седмица очакваме да станат шест, може би седем. Работим по този въпрос. До края на септември смятам бавно, но с ръст да продължаваме", обясни Мандов.

Израелските туристи обикновено отсядат в добре познати хотели в Слънчев бряг, като предпочитат такива с казина.

"Категорично се радват защото те бяха затворени доста дълго време, така че смея да твърдя, че това което виждаме у тях е една сериозна радост, че са извън Израел и особено, че отново са в България и в Слънчев бряг", разказа Маринела Христова, маркетингов мениджър на хотел в Слънчев бряг.

За 25 октомври е планиран последния чартър от Израел. В Слънчев бряг се надяват да няма нови ограничения в пътуванията.