Стойността на акциите на банка "Фърст рипъблик" (First Republic Bank), базирана в щата Калифорния, достигнаха рекордно ниско равнище днес на фона на съобщенията, че американските власти не са склонни да се намесят в процеса на нейното спасяване, предаде Ройтерс. 

Акциите на "Фърст рипъблик" са в състояние на "свободно падане", откакто в понеделник беше обявено, че вложители, сред които и големи банки, са изтеглили от нея депозити в размер на 104,5 милиарда долара, информира Си Ен Би Си.

От началото на търговията на Нюйоркската фондова борса в понеделник до 18:00 ч. българско време днес акциите на калифорнийската банка загубиха около 59 на сто от стойността си. 

Висши ЛГБТ кадри потопили фалиралите банки! Ето кой дърпал конците в Credit Suisse ВИДЕО

Администрацията във Вашингтон в момента не желае да се намесва в процеса по спасяване на "Фърст рипъблик", съобщи Си Ен Би Си, позовавайки се на свои източници.

Финансовата институция разглежда няколко варианта за своето стабилизиране, сред които са продажбата на нейни активи или отделянето на губещия й бизнес в "лоша банка", е съобщил за Ройтерс източник запознат с плановете за стабилизиране на "Фърст рипъблик".

Източник: БТА

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук