Приемателна комисия пристига утре на фериботния комплекс Никопол – Турну Мъгуреле. Новината съобщи пред кореспондента на Агенция БЛИЦ областният управител Цветко Цветков. След инспекцията ще бъде издаден задължителният приемо-предавателен протокол, който ще бъде последван и от Акт 16.
За началото на следващия месец се предвижда и дълго отлаганото тържествено прерязване на лентата на ферибота от българска страна. Дотогава по думите на областния управител трябва да приключи изкърпването на пътя Плевен – Никопол.
След като бяха спрени европарите за ремонт на трасето, работата по него продължава усилено, но вече с държавни средства.

До края на годината ремонтът ще бъде приключен за 2/3 от трасето, като вече е положен основният бендер пласт по него.
"В района извършихме основен ремонт на водопровода за 121 000 лева, по план работата по трасето трябва да приключи през 2009 година, като има неусвоени около 8 млн. лева", обясни Цветко Цветков. С други 800 000 лева ще бъде ремонтирана водопреносната мрежа в Долни Вит.
Част от инфраструктурните проекти по брега на Дунав ще се осъществяват съвместно с румънската страна, обявиха от областната управа в Плевен. /БЛИЦ