На 21 ноември 2017 г. се подписа договор за смяна на собствеността на фирмената група  "Мото-Пфое". Официалното споразумение се постигна между досегашния едноличен собственик, Hugo Pfohe GmbH, в лицето на Филип Пфое и Sumitomo Corporation, в лицето на Томохиро Йонияма, генерален мениджър на подразделение "Транспорт и конструкционни системи" в европейския клон на корпорацията, съобщават от групата "Мото-Пфое".
 

"Мото-Пфое", официален представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България, е най-успешно развиващата се автомобилна компания в страната и неизменен лидер в бранша за последните 26 години у нас. С придобиването ѝ от страна на Sumitomo Corporation,  фирмената група "Мото-Пфое" става част от една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в световен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни. Това е огромна крачка напред за "Мото-Пфое", нова възможност за растеж и интензивно разгръщане потенциала на компанията, с цел постигане на още по-голям от досегашния успех. Отчитайки досегашния безупречен имидж, завидна финансова стабилност и непрестанен възход в бизнеса, името, мениджмънтът, структурата и предметът на дейност на "Мото-Пфое" остават същите след преминаването под управлението на новите собственици.
 
„Щастлив съм с фантастичния успех на "Мото-Пфое" през изминалия над четвърт век от основаването ѝ от моя баща, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие допълнително своя потенциал. Затова в лицето на Sumitomo Corporation намерих възможно най-добрия инвеститор, който да гарантира последващо успешно разрастване на бизнеса на фирмената група "Мото-Пфое”, сподели Филип Пфое при подписването на договора.
 
„Изключителните постижения на "Мото-Пфое" и силните позиции на групата на българския пазар направиха сериозно впечатление в Sumitomo Corporation. Корпорацията има огромен опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с "Мото-Пфое", за да стъпим на исторически здравата основа на компанията и да подпомогнем още по-успешното ѝ развитие в бъдеще. Същевременно, има много какво ние да научим от "Мото-Пфое". Разчитаме фирмената група да подкрепи с опита си, допълни и допринесе много за нашия автомобилен франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа служители на "Мото-Пфое", както и с клиентите и партньорите на компанията”, коментира Томохиро Йонияма.
 
След одобрение на подписания между Hugo Pfohe GmbH и Sumitomo Corporation договор от страна на Комисията за защитa на конкуренцията, окончателната продажба на фирмената група "Мото-Пфое" ще стане факт.