Спорът за това завършен ли е газовият интерконектор с Гърция продължава. От Министерството на регионалното развитие (МРРБ) разпространиха снимки на незавършени обекти по трасето. 

Снимките в галерията са направени по време на инспекцията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция-България в сряда, 10 август, от министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. 

Провериха интерконектора и още една от лъжите на Петков лъсна! Не откриха газ, а... ВИДЕО

Двамата посетиха Газоизмервателна станция Стара Загора, Кранов възел 6, разположен до село Тракия, както и канал на Напоителни системи и Диспечерски център в село Стамболийски и установиха недовършени строително-монтажни дейности. Това се казва в съобщението на МРРБ. 

Гълъб Донев разкри още от шашмите на Петков и обяви въвеждат ли извънредно положение заради…

Ден по-рано компанията, която развива проекта за газовата връзка, излезе с остра позиция срещу твърденията на служебния кабинет, че проектът не е готов. От ICGB заявиха, че всички основни строителни дейности са завършени и интерконекторът може да обезпечи почти изцяло потреблението на България.

Компанията призовава за активното съдействие на институциите.

При проверката на място транспортният министър Христо Алексиев заяви: "Ние газ днес не открихме в интерконектора, открихме само неприключили строителни работи, но правим всичко възможно в най-бързи и ускорени срокове всичко това да бъде факт". 

БЛИЦ припомня, че бившият Кирил Петков не спираше да се хвали колко успешна е реализацията на интерконектора и дори твърдеше, че той може да започне да работи още от началото на август. "В момента гърците са си придвижили хартията, от нас се иска акт 15 и акт 16", каза той преди дни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук