Несериозно е твърдението, че обмисляме извънредно положение в страната. Може би имат предвид и моето първо висше образование - военно-въздушното училище. Нямаме такива намерения, но действително държавата се намира в кризисна ситуация. Това каза пред БНТ служебният премиер Гълъб Донев.

По повод промените, които кабинетът му започна да прави, той заяви, че е нормално всеки министър, когато влезе в министерство, да влезе със свой кабинет. "Всички останали назначения са направени след обстоен анализ на професионалните качества.

В НАП е доста добре анализирано, може да се види по резултатите. Мотивите са изключително чисти и изрядни фактите говорят защо са направени тези смени", подчерта той. 

"В момента проблемът с доставките на газ е много съществен. Осигурени са доставките на газ за България до август. До декември нямаме сигурни доставки на газ

Кабинетът "Донев" разобличи газовите шашми на Петков! Започват извънредно... БЛИЦ TV

За интерконектора с Гърция ще положим всички усилия да бъде готов, защото той ни гарантира доставката на азербайджански газ.

Има много неща, които трябва да бъдат извършени. Трябва да направим всичко, което предишният кабинет за 7 месеца не е.

Нямаме нито акт 15, нито акт 16 за интерконектора с Гърция, а това е важно.

Българските граждани трябва да знаят, че тази отмяна на решението за промяната на интерконектора е свързана с това, че са допуснати грешки в имената на членовете на Надзорния съвет. Критикуват ни за грешка, която самите те са направили. Отменя се, за да бъдат записани правилно имената, а те ни обвиняват, че спираме работата по интерконектора", заяви Донев по повод шашмите, с които Кирил Петков се опитваше да заблуди българското общество.

"И трите точки, които променихме вчера – за тях няма нормативни актове, няма проекти за нормативни актове. Ние нищо не сме отменили. За тези седем месеца нищо не е направено", увери служебният премиер Гълъб Донев. 

"Ще търсим всички възможности за доставка на газ за България. Ще търсим доставките на газ от сигурни източници, на достъпна цена, предвидими доставки, а не от ден за ден", каза още служебният премиер.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук