TUI информира за новата вълна от отменени почивки, включващи България, Сицилия, Мексико и Джирона, Испания, като някои пътувания са отложени до ноември, пише Флагман, позовавайки се на в. "Мирър".

Туристическият гигант заяви в специално изявление, че решението е „резултат от нарастващата несигурност около пътуванията“ и засегнатите туристи могат да поискат пълно връщане на сумата, промяна на почивката за по-късна дата или  записване на алтернативна почивка при съответен бонус.

След шока от Русия още един голям удар по България от Острова!

Най-новите канселации включват:

До 4-ти септември вкл.: Капе Верде, Коста Рика, Куба, Доминиканска Република, Египет, Мексико (Пуерто Валярта) и Тунис.

До 31 октомври вкл.: България ( Варна), континентална част на Испания (Херона), Черна гора и Италия ( Сицилия, Сардиния, Калабрия).

Новината дойде само дни, след като фирмата оповести актуализацията на почивките си, която включваше анулации, касаещи атрактивни места като Испания, Гърция и Турция.

Към момента TUI предлага гъвкава политика на записване на почивки с дата на заминаване до 31 октомври, което дава възможност на туристите да променят своята почивка безплатно до 14 дни преди заминаване.

Това, разбира се, не означава, че британците няма да могат да пътуват в чужбина след приключване на лятната ваканция.

Всъщност към момента TUI оперира пътувания към голям брой зелени и жълти дестинации, да не говорим , че се подготвя да възобнови тази седмица полетите и пакетите до Крит и Палма, както и до Хърватия от 1 август.

Компанията планира да стартира отново и маршрутите до Аликанте, Фуертевентура, Кефалония и Малага през следващите две седмици.

И така – до къде TUI предлага почивки в момента?

Компанията посочва, че сега оперира на следните дестинации:

Зелени: Мадейра, Малта, Порто Санто и Антигуа, Барбадос, Гибралтар, Гренада, Исландия и Джърси ( в категория полетите не се извършват от TUI)

Жълти: Балеарите ( Ибиса, Майорка, Менорка), Корфу, Крит (Хераклион), Гран Канария, Лансароте, Кос, Португалия, Родос, Сейнт Лусия, Тенерифе и Закинтос.

Също така туристическата компания пояснява , че няма да оперира почивки до  дестинации от червения списък, нито до такива за които се изисква карантина при пристигане , освен ако това може да бъде избегнато с Covid тест.

Повече информация –на сайта на TUI
 

Летни почивки 2021-оферти

TUI разполага с безплатни места за деца при училищните почивките до Гърция за 2021

Mirror Holidays има вълнуващи оферти за лятото, включващи почивки без карантина

Eurocamp предлага 20% отстъпка при летните почивки през август

EasyJet Holidays предлага отстъпка от 25% по отношение на полетите, касаещи специално подбрани летни почивки

 

 

 

 

 

 

Важно е да отбележим, че британците, връщащи се във Великобритания от дестинация от жълтия списък трябва да спазват самоизолация от 10 дни и да си направят PCR тест на ден втори и осми.

Все пак предвидено е изключение за напълно ваксинираните срещу Covid. При последния случай вие сте освободени от самоизолация, но все още се изисква провеждането на PCR тестове.

Винаги преди резервация и планиране, проверявайте последните препоръки на Форин Офис за пътуванията, тъй като изискванията за достъп при дестинациите се променят нмепрекъснато.