Има инвестиционен интерес и той е много сериозен и реален. Премиерът Бойко Борисов постави темата на Икономическия форум в Лондон, ще започнат разговори със съседите ни от Балканите. Това каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова за лансираната от премиера Бойко Борисов идея АЕЦ „Белене“ да бъде балкански проект, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Проектът може да стане добър, при определени параметри. Целта ни е проектът да се реализира на пазарен принцип“, обясни тя.

„Днешният консенсус в пленарна зала е добър знак, защото става дума за проект, който е много сериозен. Касае поколения напред, каквото и решение да се вземе, то ще има отражение и ще касае децата, внуците и правнуците ни“, посочи Теменужка Петкова.

„Надявам се, че днешната стъпка, която депутатите направиха, е добро начало“, коментира тя.

Попитана дали ако оставката й не бъде приета е склонна да остане на поста Теменужка Петкова заяви: „Това каква ще бъде съдбата на оставката ми зависи от премиера Бойко Борисов и от коалиционните ни партньори“. „Депозирах оставката си, защото смятам, че така трябва да бъде в тази ситуация. Разговарях с премиера тогава, няма да тръгна към такъв ход без да съм говорила с него. Смятам, че това беше правилното в ситуацията“, каза още тя.