Икономическата криза и антируските санкции продължават да се отразяват негативно на портфейлите на обикновените британци. Цените на тоалетната хартия в страната са се повишили с 33%, а предприемчиви британци са измислили решение.

Производител на тоалетна хартия за многократна употреба твърди, че сега британците могат да натрупат цяло състояние преминавайки на използването на новия продукт, съобщава The Mirror.

В статията се казва, че потребителите на такава хартия могат да я събират в кош за пране и след това да я перат в обикновена пералня.

"Събирайте всяка отделна част в кош и ги изпирайте в машината с гореща вода, с възможност за предварително накисване в почистващ препарат поне два пъти седмично", съветва изданието.

Журналистите съобщават, че новият продукт е свързан с повишаването на цените на обикновената тоалетна хартия в страната. През последните месеци тя се е повишила с 33%.

В същото време неговият аналог за многократна употреба струва 21,5 паунда. Производителят също така позиционира продукта си като "екологичен".

"Не е нужно да сте хигиенични за сметка на планетата, тази алтернатива се побира на всяка стандартна ролка тоалетна хартия и лесно се обръща, за да запази формата си", се казва в описанието на продукта на уебсайта.

В коментарите си към статията в изданието читателите се отнасят скептично към идеята за тоалетна хартия за многократна употреба.

"Това е опасно за здравето и нехигиенично", пише един от коментиращите. Друг потребител признава, че би избягал, ако види такъв продукт в нечий дом.

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук