„Бъдеще за Сърбия“ , кампанията на сръбския президент Александър Вучич стартира в Инстаграм. В специалния профил buducnostsrbijeav бе публикувана снимка, представяща най- важните точки в кампанията. Коридор 10, завършването на новоизграждащото се трасе на Е 75 е в дневния ред на президента на Сърбия. Първа точка в него е Гърделица.

Магистралният участък в Гърделичката клисура се изгражда от „Трейс Груп Холд“ АД. Още пет европейски компании изпълняват отделните участъци на автомагистралата. Най-тежкият от тях е на Трейс. На разстояние 4 750 м са изградени 6 големи и 9 малки съоръжения. Най-дългият мост е 525 м, с максимален отвор 55 м Подпорните конструкции и армирани насипи са почти по цялото протежение на участъка- 4 000 м. Изливните пилоти са с обща дължина 18 000 м.


Коридор 10 е инфраструктурен проект с международно значение. Неговото завършване е важно, не само защото се съкращава времето за пътуване, а защото в пъти ще се намалят ПТП, както и ще се възпрепятства образуването на задръствания.

Очевидно екипът на президента Вучич ще представя инфраструктурни проекти, икономически резултати, чуждестранни инвестиции, които са „символи на модернизацията и бързото развитие на Сърбия", както коментира той в речта си.


През 2017-та, когато официално бе открит магистралният път Е 80, сръбският президент Александър Вучич не пропусна да даде оценка на качеството на новата магистрала: „Всеки, който пътува по нея, ще има усещането, че пътува по европейски магистрали. Хората, които строиха пътя, са свършили огромна работа . Те промениха конфигурацията и пейзажа в тази част на Сърбия. Усмивката ми днес е 30,5 км.“ Трейс Груп Холд „АД построи 14 км от магистралата.