Спирането на продажба на лотарийни билети ще се отрази на оборота и на приходите ни от магазинчетата, които имаме. Така Недка Петрова от Шумен коментира законопроекта на група депутати за лотарийните игри и Българския спортен тотализатор.
Предложенията на хора от жълтите павета са да се ограничи телевизионната реклама на игрите, а талоните на късмета да се продават само в лицензирани за такава дейност пунктове, пише kmeta.bg.

Недка Петрова и съпругът й държат няколко малки обекта за продажба на стоки в Шумен. Те продават билети от лотарията, откакто са пуснати на пазара.

"Ние търговците, не казваме на хората какво да си купуват от нас. Те си решават. Имаме постоянни клиенти, които купуват само билети от лотарията. Ако тези билети се продават единствено на определени места, хората пак ще ги купуват, но ние, малките търговци, ще бъдем ощетени. Билетите са част от оборота ни и доходите, които изкарваме, за да живеем и да развиваме бизнеса си", каза Недка Петрова. Според нея тези неща обаче не зависят от малкия бизнес. "Ако от нас зависеха повечето неща, ние ще привличаме още клиенти", смята Петрова.

Така тя обяснява нагледно как предлаганите промени няма да променят нагласите на хората да пробват късмета си в лотарийни игри и в същото време биха ощетили търговците, които изкарват прехраната на семействата си от малки магазинчета.