Бойко Борисов иска да проверява електрозахранването
До края на година електроразпределителното дружество ЧЕЗ ще направи нов авариен център. Там ще се приемат всички обаждания за прекъсване в електрозахранването, стана ясно след среща на кмета на София Бойко Борисов с представители на ЧЕЗ. Повод за срещата станаха много сигнали за спиране на тока в столични кватрали след падането на първия сняг. В момента в ЧЕЗ има 50 сигнала, като 22 екипа на дружеството работят за отстраняването им. През вчерашния ден е имало 30 хил. Обаждания за проблеми, от които 30 на сто са приети, а в останалите случаи хората не са се свързали, каза Божидар Гатев, ръководител направление „Столично” към ЧЕЗ.
„Засегнати са над 49 хил. абоната. Нормално е не всички обаждания да бъдат приети. Днес няма ток в Симеоново, Драгалевци и в населени места отвъд Околовръстното шосе на София”, каза Гатев. По думите му, работата на новия център няма да се отрази на сметките на гражданите.
От своя страна пък Бойко Борисов поиска от министъра на икономиката да го упълномощи да прави проверки и съдейства за отстраняване на проблемите с тока, както и на предпоставките за тях върху територията на София.
„Да отидем с една комисия по цялото трасе и там, където има клони или дървета, които могат да скъсат проводниците, да ги отстраним своевременно, тъй като има пари за тази работата, но те не могат да се храчат, защото планината, примерно, е държавна”,поясни градоначалникът. /БЛИЦ