350 търговци предлагат стоката си на пазара „Ulus“ в Одрин (Edirne) - от храни до дрехи, и всички са доволни от оборотите в последните седмици, като благодарят на растящия брой туристи от България и Гърция. Това отбелязват турските медии в репортажи след вчерашния пореден успешен ден на тържището, съобщават Родопи24.

Търговските обекти, помещаващи се в „Народния пазар“, още не са започнали големите намаления за новогодишните празници, но се отчитат рекордни приходи.

"Пазарът има международен характер. През този период както туристите, така и нашите граждани правят зимните си покупки тук", казва Бюлент Рейсоглу, шеф на местната занаятчийска камара.

Българите купуват основно дрехи за зимата, коментират местните търговци.

Семейство Алексиеви, които живеят в Одрин, редовно публикуват видеа с информация за най-добрите места за шопинг в града. Този път те разкриват потайностите на "Синият Пазар". 

Тяхната видео обиколка показва свежите, току що откъснати плодове и зеленчуци. Сирене и кашкавал, зехтин и маслини на неустоими цени. По-нататък във видеото може да се видят и маркови дрехи, дънки, колани и портфейли.