Фики Стораро за кратко се превърна в един от най-слушаните попфолк изпълнители. Кариерата му тръгва от успешния му дует с неговия баща Тони Стораро. Следва още по-голям взрив с песента „Кой“ в дует с Галена и нещата му се подреждат. Може да се похвали с безброй покани за участия, като едва успява да поеме всички предложения. Фенската му аудитория се увеличава след всяка издадена песен. За голямо съжаление на женската аудитория мускулягата се сгоди преди два месеца. Подготвя и сватба, която трябваше да се състои на 10 октомври. Датата плъзна из всички медии и Фики признава пред нашата медия, че всъщност са я отменили за 18 октомври, но запазва в тайна мястото на събитието. Иска да запази този празник за себе си и своето семейство и приятели. Ето какво обаче сподели за читателите на „ШОУ“:
- Фики, в началото на август официално се сгоди за твоята приятелка Гюлджан, но май намеренията ти бяха това да се случи без излишен шум, нали така?
- Да, това беше много специален момент, свързан с нашата религия, и не исках да става обществено достояние. Когато й предположих брак, сам го обявих във Фейсбук. Никога не съм крил нищо от почитателите ми, но смятам, че макар да съм публична личност, има някаква граница, която не трябва да се преминава.Галена е “виновницата” за запознанството му с Гюлджан

- Всеки ден излизат нови дати за предстоящата сватба. Ще издадеш ли кога и къде ще си кажете заветното „Да“? 
- Да, имаше някакви предварителни спекулации по темата, чух няколко различни дати... Истината е, че с Гюлджан ще се оженим на 18 октомври. 

- Галена и Галин ли ще ви кумуват последно? Защо се спря на тях? 
- Да, поканихме ги официално за кумове и сме много щастливи, че приеха. Нямаше по-подходящ човек от Галена, все пак тя забеляза първа Гюлджан, тя беше „виновницата“ за нашето запознанство на онова съдбовно общо участие в Брюксел. И като цяло Галена винаги ми е на кадем, така че съм сигурен, че ще бъде добра орисница на брака ни. 

- Кои колеги би поканил на сватбеното тържество? 
- Ще поканя доста колеги от България и от чужбина.

- Баща ти ли е най-големият ти пример в живота? С него ли споделяш и искаш съвети? 
- Да, баща ми винаги е бил мой идол, приятел и съветник. Аз му се възхищавам за всичко, което е постигнал, включително и за семейството, което е създал, така че и в това отношение той ми е пример.

- Покрай кариерата на Тони Стораро безспорно си видял хубавото в тази професия, но и лошото. Имаше ли момент, в който да се замислиш дали да тръгнеш по неговите стъпки?
- Не. Талантът е призвание и съдба, не можеш да избягаш от нея. Освен това смятам, че всяка професия си има своите добри и лоши страни, така че с каквото и да се занимаваш, ще срещаш както удовлетворение и сполука, така и негативизъм и проблеми. Аз обаче просто 
не си представям да се занимавам с друго освен с музика.

- Когато един от родителите ти е популярен, е много по-трудно да се наложиш в шоубизнеса, но ти успя с лека ръка. На какво се дължи това?
- На таланта ми, на усилена работа, на доза късмет и най-вече на това, че аз гледам много позитивно на живота и затова той ми отвръща със същото. Никога не тръгвам към нещо с идеята или страха, че може да се проваля. Затова нещата ми се получават. И с Божията помощ, разбира се!

- Вярваш ли, че Бог ти помага да вървиш напред и да крачиш така уверено по пътя на славата? 
- Да, със сигурност. Аз съм много вярващ. Така съм възпитан.

- Имаш ли вече куриозни случки от участия? 
- Имам всякакви случки от участия, не знам дали са куриозни, или са в реда на нещата. Нормално е, след 2 часа през нощта и няколко питиета хората се отпускат.


Галена и мъжът й ще кумуват на Фики

- Гледам снимки от изявите ти и виждам, че си в страхотна форма и смело мога да кажа, че имаш крака. Явно си взел под внимание подигравките и си започнал да тренираш и тази част? 
- Винаги съм тренирал и за горната, и за долната част на тялото. Просто от клипа с баща ми тръгна тази закачка и нали знаете приказката: „Като кажат, че сестра ти е еди-каква си, иди доказвай, че нямаш сестра.“ Моята орисия е наред с успехите 
около мен да се развихрят някакви “сензации”
Това е тази негативна страна на професията, за която говорихме. Но аз съм си приел съдбата и се старая да не обръщам внимание на тези неща. 

- Какво да очакваме от теб в бъдеще? Ще чуем ли песен на английски или се отказа да експериментираш с чуждите езици? 
- На този етап не предвиждам такава, сега подготвям сингъл на български, в попфолк стил. Но негативните коментари около „Is This Love” не биха ме отказали да пея на английски или на други езици. Хората, които наистина разбират от музика, оцениха тази песен. Останалите не ме интересуват.
Наскоро се запознах с продуцент от Испания. Той беше поискал да се видим, не знаеше нито едно име на мои колеги, но за мен разбрал покрай „Is This Love”. Каза, че ако съм я бил пуснал там, е щяла да стане хит със сигурност. В крайна сметка си стиснахме ръцете да работим заедно по един проект. Така че никога не знаеш кое какво ти носи в живота.

Правят му восъчна фигура 

Наскоро Фики разбуни духовете, след като сподели в социалната мрежа фотос, на който позира до американския актьор Ал Пачино. Феновете му бързо разбраха какво свързва изпълнителя на „Пайнер“ с холивудската звезда, а именно музеят „Восъчни фигури“, който се намира във Варна. 
Близо 30 световноизвестни личности имат свои фигури в музея, не липсват и съвременни популярни български лица, а следващите ще бъдат на Фики и Тони Стораро. 
Почитателите на попфолка скоро ще могат да видят баща и син Стораро сред фигурите на другите знаменитости.
 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ