БСП - Пловдив избра за кандидат-кмет Николай Радев - математик, директор на Англиюската гимназия и общински съветник - да се изправи срещу кандидатите на ГЕРБ - Здравко Димитров- областен управител  и на ВМРО - Славчо Атанасов, депутат от ВМРО.

Ето какво заяви пред Радио К2 областният председател на БСП Георги Гергов.

Илиана Беновска: Г-н Гергов, дадохте много силна заявка за изборите в Пловдив, като напомнихте и червената карта на Пловдив при изборите на Румен Радев, не е ли твърде смело?

Георги Гергов: Не, не е твърде смело! След като сме направили две червени карти от Кърнаре до Лъки и от Първомай до Кричим, значи можем пак. Това, че ние направихме някои грешки и не ги отчетохме и това, че беше и поводът, с който започнаха вътре в самата партия разправии и моето отстраняване от Изпълнителното бюро е точно заради това нещо.

Защото ние имахме 2 милиона гласа при Румен Радев и паднахме под 1 милион за отрицателно време. Това е моята болка и смятам, че ние имаме хората. Хората може да гласуват за нас, ако ни повярват, ако бъдем с добра кампания, позитивна и кажем какво ще направим. Всеки един го интересува какво ще се случи в неговия регион, в неговата махала, пред неговия блок, това са болните неща за хората. 

Илиана Беновска: Освен за кандидата на БСП-Пловдив Николай Радев на балотаж ще призовете ли за балатаж и за кандидата, евентуално на БСП-София Мая Манолова?

Георги Гергов: Там е нещо много сложно, не искам да разсъждавам, още не съм осъзнал точно какво се разиграва в София. Аз съм за кандидат на БСП по принцип.

Илиана Беновска: Чист?

Георги Гергов: Чист! И в Пловдив съм бил винаги за чисти кандидати от БСП.

Илиана Беновска: Мая Манолова не е ли на БСП, тя щеше да стане, даже, председател на БСП?

Георги Гергов: Не ме разбирайте погрешно, аз не съм срещу Мая. Аз искам да чуя Софийската градска организация - да си каже мнението. Така че нека да изчакаме до 11-ти да мине конференцията и ще си кажа мнението. Но за Пловдив ние трябва да бъдем с ГЕРБ на балотаж. Това е моето мнение и ако ние го направим, тогава значи трябва да има оставки. 

Илиана Беновска: Кога ще си кажете окончателно мнението за досегашния мандат на Корнелия Нинова, след като минат изборите ли?

Георги Гергов: Моето мнение се знае, въобще, за цялата ситуация в партията. Това, което се случва, не е радващо нищо за очите, нито за ушите.

Илиана Беновска: Кое?

Георги Гергов: Безпаричието, въобще, като цяло с много сме парашутисти! Ненова каза,  че ние сме „стари муцуни“, но аз не съм „стара муцуна“. Аз съм 14-15 години в управлението на град Пловдив и област Пловдив и смятам, че можещите хора, знаещите хора трябва да бъдат на предни позиции. Виждаш какви кандидатури се издигат, не коментирам, защото съм партиен човек, но си имам мнение.