„Вирусът любов“ е клипът, който може да наречем приятната изненада на 2021 година. Той събира братя Аргирови, Сашо Кадиев, непознат брат на водещия и... новата му любов. Времето на актьора е ограничено, но той отделя от него, докато пътува от bTV за репетиция в театъра, за да даде интервю. Последният възможен прозорец за няколко дни напред, тъй като после започват снимките на поредния епизод на „България търси талант“. Ето какво споделя Сашо Кадиев пред "Марица".

- Сашо, благодарим за разговора! Първо, как Ви се стори новият Ви клип с братя Аргирови?

- Определено ми хареса, много е лек, приятен. Цветово също е направен добре. Интересен е. И музиката ми харесва. Клипът стана много симпатичен. Има много настроение.

- Откъде се появи Желязко?

- Това е моят брат Желязко Кадиев, когото не бях виждал. Дойде просто отнякъде. Нали знаете тези ДНК тестове, с които се намират роднините по света. Та така го открихме Желязко. Той е малко по-особен. Помогна, за което му благодарим. И каза, че пак може да се чуем, ако искам да работим заедно.

- Желязко не обича да говори, опак човек е. Защо?

- По-интровертен тип е, не е свикнал с камерите. Просто казва, че е човек, който си върши работата. Идва и помага. Дори не знаем какво точно работи.

- Коя е следващата Ви песен? Може ли да очакваме дует на братя Кадиеви?

- Възможно е да направим песен заедно, макар че той е особен. След края на клипа ми каза, че ще види дали пак ще работим заедно. Малко се дръпна, но Желязко е такъв, не обича да бъде на показ, за разлика от брат си. Но аз му казах, че може да направим трио с някой приятел, например с Орлин Горанов. Той отговори, че ще помисли. Предстои да разберем.

- Виждаме Сашо Кадиев в „Пред обед“, „Талантите“, като водещ на „Икарите“, в театъра, в киното, в клип. Игор Марковски подсказа да питам къде няма да го видим?

- Няма да го видим... Ха-ха. Ами в оперното пеене няма да го видим. Освен ако не прави цигански колела. На още много места няма да видите Сашо Кадиев. Например в офиса от 9 до 17 часа. Няма да го видите да спортува. Не обича. В спортна зала няма да го видите.

- Съвсем случайно се чухме преди интервюто с Елин Рахнев, който се чуди как успявате да правите всичко това, което изброих по-горе?

- Наистина, в тази пандемия хората се оплакват, че нямат работа, а при мен е точно обратното. Ами успявам някак. Много се изтощавам. Това е цената, която плащам. Ставам много сприхав с околните. Като се преуморя, почвам да се карам с близките около мен, правя фасони… Бърн аут, както се казва. Стигам и дотам. Но успявам. Ставам, лягам, водя, играя, пея. Като се прибера, си давам сметка за едни думи на Балзак, който също е творил неуморно и е пил по 50 кафета на ден. Той казва: Така или иначе ще умра, ако е от работа или нещо друго, предпочитам да е от работа.

- Бихте ли направили дует с майка Ви Катето Евро - говорим за музикален, тъй като артистичен вече сте правили?

- Ха, ами може, ама трябва да е нещо комедийно. И двамата не сме певци. Тя е музикална, но не умее да пее. Аз също. Но може някой етюд с нея, повече речатативи. Не е лоша идея.

- Но пък изигра брилянтно ролята на певица в „Оркестър без име“. Всъщност коя роля бихте изиграли Вие в тази класика?

- Може би на Павел Попандов или на Велко Кънев, много ми харесва. Жорето Мамалев също. Все пак мисля, че на Велко Кънев най ще ми пасне.

- Използваме момента, че сте пред доста голяма пловдивска аудитория. Първо, играете една комедия в града?

- Да, юни пак имаме представление. Казва се „Аз, досадникът“, играем двамата с Мариян Бачев. В Пловдив ще сме на 13 юни. Играем я вече няколко години, много е смешна постановката. Чакам с нетърпение пловдивчани.
 
- Асоциацията, която предизвиква у Вас Пловдив. Извън предстоящата постановка?

-Топлина, уют, вкусна храна и прекрасна публика. Много харесвам този град.

- Малко политика – помогна ли се на културата достатъчно в тази пандемия?

- Първо, тук театрите все пак бяха отворени, за разлика от Европа. От тази гледна точка в България е доста по-добре. Но поне от това, което аз съм забелязал, културата никога не е приоритет за политиците ни. Да, дават се пари за това-онова. Но няма цялостна визия. Нещо, върху което да се гради години наред. Сменят се министри, правителства, а липсва единна стратегия.

Може да бъде много по-добре, защото ние сме наистина добри в това, което правим. Говоря за всички хора на изкуството. Добри сме и това нещо трябва да се подкрепя. И не само защото ние трябва да ядем нещо, което е едно на ръка. А за да може да стига културата до публиката не само у нас, но и в Европа. А защо не по света! Не се инвестира достатъчно в популяризирането на българската култура.

- Ново правителство, нов министър Минеков, който смело обеща, че за два месеца ще промени нещата?

- И на мен ми звучи амбициозно. Нека видим! Да играем една игра на думи -който повярва пръв на другия, той губи. Но дано!

- Човек на културата е, а и съпругата му е ваш човек - артист (б.а.: Ана Вълчанова, дъщеря на гения Рангел Вълчанов)?

- Нека видим наистина. Дано има повече пари за култура. Защото в момента колеги трябва да оцеляват с по 600 лева заплата. Няма как да стане. Никъде! Не само в театъра. Да, тези хора са отдадени на изкуството. Казват: да, ще гладуваме, но ще живеем, както искаме. На тези хора трябва да се помогне, заслужават го.

Дългокрака хасковлийка завъртя главата на звездата

 

Клипът с братя Аргирови разкри в целия блясък новата любов на Сашо Кадиев -  Ивелина Чоева. Дългокракият модел се появява в края, като бие по един шамар на Александър и брат му Желязко след провокация на последния.


Сашо и Ивелина изкараха ваканция в Доминикана, като снимките им от брега предизвикаха стотици клюки.
Всъщност Ивелина е отлично познато име в модните среди. Родена е в Хасково, премества се да живее в Лондон, където работи и стига до корица на модната библия „Вог“.

Гражданин на света, често отскача и до София. Красавицата е моторът при създаването на апликация „За Теб“, който помага срещу насилието над жени.
Това ли ще е новата госпожа Кадиева? Нещата изглеждат повече от сериозни.