Криминално проявен мъж бе убит при престрелка на столичния булевард "Рожен".
От полицията съобщиха, че мъжът е 38-годишен чужденец и се издирва за убийство във Варна. Той открил огън по служителите на реда, което е наложило те да отвърнат на стрелбата. Убитият Башким Марлджаку е от албански произход.

Застреляният е издирван за убийството с нож на музикант във Варна на 20 септември тази година, обясниха за БЛИЦ от МВР.  Тогава в заведение Башким  откраднал портфейл с пари и документи, а при последвалия скандал намушкал с нож в корема един от музикантите в кръчмата. Престъпникът имал и влязла в сила присъда за кражба, но се укривал.

Преди седмици служители на Криминална полиция откриват, че мъжът се укрива в София. Днес бил засечен от полицаи в столичния кв. „Толстой”. В хода на полицейското преследване Марлджаку отказал да се подчини на полицейска заповед. Откраднал е автомобил, в който имало човек. Малко след това освободил заложника, изоставил колата и побягнал между блоковете. 

Малко преди да го заловят при скъсяването на дистанцията между него и преследващите, той извадил пистолет и открил огън по служителите на реда, което налага те също да започнат стрелба. Албанецът е прострелян смъртоносно и вследствие на раните си умира.

При преследването няма пострадали граждани и полицаи. /БЛИЦ