Трима души загинаха, а четирима са ранени при инцидента със самолет близо до връх Еверест. Малък пътнически самолет поднесъл на пистата и се ударил в спрял наблизо хеликоптер, съобщава „Дейли Мейл“.
 

Това се случило на единственото летище, намиращо се в близост до Еверест. Самолетът се опитвал да излети от Лукла за Катманду.
 

Загиналите са пилотът на самолета и двама полицейски служители, намиращи се близо до хеликоптера. Ранените са откарани в Катманду с хеликоптер, съобщиха от полицията в Непал.
 
Голям брой хора се събраха на мястото на катастрофата, където бяха разпилени части от двете машини. От тях излизал дим. Ранените били изнасяни с носилки.
 

И самолетът и хеликоптерът са собственост на частни компании, които превозват туристи и непалци до отдалечените райони на страната. Четиримата пътници и стюардът на борда на самолета са в безопасност.

След инцидента летището „Тензинг Хилъри“ в Лакула беше затворено. То се счита за най-опасното в света заради късата писта и трудния терен. Обслужва само хеликоптери и малки самолети. Намира се на 2845 метра надморска височина.

Превод и редакция: БЛИЦ