Това, което ни крепи и ни дава сили да продължаваме, е да искаме да има някой обвинен за тежката автобусна катастрофа край Своге. За нас не е достатъчно първосигналното обвиняване и ареста на шофьора. Това каза в ефира на bTV Ваня Боянова, която губи баща си при инцидента, а майка ѝ е сред пострадалите.

Към момента майката на Ваня е на домашно лечение, предстоят още прегледи, с които да се установи дали ще се налага операция. „Не ни дават информация докъде са стигнали експертизите и лабораторните изследвания на асфалта.

Нямаме никакви срокове, в които да чакаме решение кога в крайна сметка виновните ще си понесат последиците”, категорична е Ваня Боянова. „Не е редно един човек, в лицето на шофьора, да бъде обвинен за една колективна грешка – на община, строителна фирма, немарливост на голяма част от обществото”, посочи тя.

Според нея министерските оставки след трагедията са били първосигнално решение. „Нямаше как да не направят нещо, за да потушат това, което се надигаше в душите на хората”, смята тя.

Трасето беше преасфалтирано, но мантинелата все още е на земята, където беше и след катастрофа на ТИР месеци преди това. Още няма отводнителни канали, за да не се получават реки на този път и да се намалят поднасянията. Положен е нов асфалт, но нямаме информация доколко е по-различен от стария, каза още Ваня Боянова.