Краката на красива туристка бяха срязани след ужасяващ инцидент в метрото в Ню Йорк. Предполага се, че Висая Хофи е била ударена от два влака, след като е паднала върху коловозите на станция в Манхатън. Наложило се двата й крака да бъдат ампутирани под коляното, след като влакът със седем вагона минал над нея, пише "Дейли Стар".

Сега Висая има планове да подаде петиция срещу градските транспортни власти и да ги съди за небрежност, предава "Ню Йорк Пост". 

23-годишната жена от Брисбън, Австралия твърди, че всъщност е била блъсната от два влака, казвайки, че вторият локомотив не е спрял навреме.
 Първоначално Хофи била с опасност за живота, след като била ударена около 4 часа сутринта на 11 януари на станцията на 14-та улица. По-късно станало ясно, че тя ще се възстанови, но процесът ще бъде изключително бавен и труден.

Ампутирали са краката й под колената; имала множество рани по главата, фрактура на прешлените, срязана гръбначна артерия, депресия на черепа и свързаните с него порязвания и рани. Хофи имала псевдоаневризма в бедрената артерия, водеща към мозъка й. "По чудо нямаше никакви данни за увреждане на мозъка й", споделя майката на пострадалата.
 Полицаите от Ню Йорк също заявиха, че е било "чудо", че Хофи е оцеляла след инцидента.

Съдебните документи също твърдят, че сензорите на първия влак, които е трябвало да открият предмети по коловозите, не са работили. Самата Хофи казва, че ако те са работели, е щяла да бъде „пощадена" или поне е щяла да избегне голяма част от травмата. 


Туристката твърди, че липсата на редица мерки за безопасност са довели до произшествието и в крайна сметка тя загубила краката си.

Превод: БЛИЦ