Тежката катастрофа, станала тази сутрин на бул. “Цветан Лазаров” в столичния квартал “Дружба”, е предизвикана от 17-годишен ученик без книжка, съобщиха от МВР. Той е управлявал "Фиат Брава", като навлиза в насрещното движение и се удря в такси и БМВ. При катастрофата са пострадали осем души.
Колата била собственост на 20-годишна жена, която живее в кв. “Дружба”. Най-вероятно това е сестра му, от която момчето тайно е взело ключовете за колата. По данни до момента, в автомобила пътували още двама съученика на “шофьора”, които избягали. Тийнейджърът е карал със 150 км/ч. Продължава огледът на мястото на инцидента.

Петима от пострадалите са настанени в ИСМП “Пирогов”.  Двама от тях са прегледани и освободени. Пътничката в един от катастрофиралите автомобили П. И. на 22 години е с множество охлузвания по челото. Превързана и освободена за домашно лечение. К.М. на 62 години е с контузия на гръдния кош, са установили дежурните хирурзи. Той също е пуснат да се лекува вкъщи.
Водачът на един от автомобилите И.К. на 35 години е със сътресение на мозъка, но се е подписал, че отказва лечение в болницата.
Други трима от пострадалите са настанени в Окръжна болница. Те са с различни наранявания, без опасност за живота. 

Тежката катастрофа стана около 10 часа тази сутрин в стеснение на пътя на бул. "Цветан Лазаров" по посока "Кауфланд". Кола навлиза в насрещното движение и се удря челно в друг автомобил, след което още две коли се нанизват в станалото меле. Трима от пострадалите са били в такси, което е смачкано до неузнаваемост. /БЛИЦ