"Относно кончината на професор Стойчо Раданов нямам коментар. Казвам само Бог да го прости". Това каза пред Агенция БЛИЦ опонентът на проф.Стойчо Раданов в съдебната медицина доц.д-р Мария Грозева по повод неговото самоубийство.
Доцент д-р Мария Грозева наскоро се завърна от САЩ Калифорния, където отдъхва пълноценно през лятото при децата си, уморена от бита и професионалните и непрофесионалните „сплетни”, съпътстващи противоречивите съдебно-медицински експертизи на сестрите Белнейски, направени от нейния екип при убийството на сестрите и от екипа на проф. Стойчо Раданов - след есхумацията на труповете.
Резултатите от тях разбуниха духовете в държавата. Проф. Раданов беше ръководител на екип от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски. Според заключенията момичетата са били прегазени от автомобил и не са били изнасилвани.
Това не е първият конфликт между двамата колоси в съдебно-медицинската практика на страната. Проф. Раданов и доц. Грозева са спорили не веднъж и дваж в решаването на професионални казуси. Преди време доц.Грозева е работила в обкръжението на проф.Раданов. /БЛИЦ