82-годишен пенсионер с тежка деменция изчезна и подлуди полицията. Инцидентът е станал на 1-ви януари, когато старецът напуснал дома си в село Руен, информира "Монитор". 

Качил се на семейния Фолксваген и отпрашил в неизвестна посока. За последно е видян да шофира по пътя в посока Айтос. Старецът имал телефон, но не можел да се ориентира къде се намира и давал различни данни за местоположението си. Над 70 пъти униформените му звънили по телефона и всеки път мъжът съобщавал, че се намира в различно населено място. 

Първоначално възрастния човек заявил, че е катастрофирал самостоятелно в района на с. Факия, общ. Средец. Полицейски екипи веднага пристигнали на място, но от изчезналия нямало и следа.  При последващи телефонни разговори обяснил, че се намира в горска местност край Поморие. Оперативни от местното РПУ веднага плъзнали из околностите, но отново без успех. 

Малко по-късно пенсионерът съобщил, че всъщност се намира в района на Малко Търново, а впоследствие дал указания да го търсят край созополското село Равадиново.

Драмата с издирването и телефонната одисея продължила цели два дни, а в оперативно-издирвателните действия са участвали служители на сектор „Издирване” към отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Районни управления – Поморие, Созопол, Приморско, Средец, Руен и Малко Търново, заради различните сведения давани от изчезналия.

Пенсионерът е открит в добро здравословно състояние в гориста местност над с. Равадиново в близост до местността „Кале”. Пренощувал  в гората, но благодарение на необичайно топлото време, не е получил измръзване.

След като е бил локализиран и открит, той е предаден на служители от Районно управление – Руен които го отвели до дома му в с. Руен.