Пострадалите от тежката катастрофа с нелегални мигранти край Алдомировци са настанени в три столични болници - ИСУЛ, "Пирогов" и болница "Света Анна".

Ад с мигранти край София, ще настръхнете от ужас

В ИСУЛ са били настанени шестима. Към момента за наблюдение остава само един, останалите са освободени.

"6-ма човека бяха приети при нас в ранните часове тази сутрин. 4-ма от тях бяха в добро състояние, за двама имаше съмнения за повече усложнения. Единият е приет с два счупени лумбални прешлена в Клиниката по неврохирургия. Другият, за който имаше съмнение, че има свободна течност в стомаха, той премина през всякакви изследвания, включително нашият най-добър ехографист го прегледа. Оказа се, че няма проблем и беше освободен, така че към този момент само един човек остава при нас", заяви Моника Николова, говорител на УМБАЛ "Царица Йоана".

В Окръжна болница са постъпили четирима души между 15 и 25 години. Само един от четиримата е хоспитализиран в Клиниката по неврохирургия, той е с комоцио без пряка опасност за живота.

Също четирима пострадали са настанени в "Пирогов". Един е в травматологията, един е в неврохирургия, един в лицево-челюстна хирургия и един в хирургичната клиника, предаде БНТ. 

Пациентите са без непосредствена опасност за живота.

"Изпратихме шест линейки на мястото. Пострадалите са между 25 и 30 години, всички са мъже, предимно афганистанци. Имат наранявания главно в областта на главата, на гръдния кош, някои са със счупени крайници", допълни Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук