Инцидентът по тъмна доба с мигранти е станал след бясна гонка с полицаи, информира Нова телевизия.

Оказва се, че водачът на превозното средство не се е подчинил на „стоп“ палката на органите на реда, а след това е започнала гонитба. Водачът се е ударил в циментова бализа, след което колата се е обърнала.

Смърт по тъмна доба: Ад с мигранти край София, ще настръхнете от ужас

БЛИЦ припомня, че возилото се е обърнало в Алдомировското блато.

При инцидента се съобщава за един загинал и няколко ранени. По първоначални данни шофьорът на автомобила е сърбин и е сред ранените.

По първоначални данни са били превозвани 16 мигранти.

От МВР потвърдиха, че малко преди полунощ вчера е засечен автомобил, на който е даден знак да спре. Водачът обаче продължава, преследван е от екип на полицията и се е ударил в циментова бализа, след което колата се е обърнала.

Установени са 16 мигранти, като един от тях е починал. Другите са настанени в болница и няма данни да са сериозно пострадали. Задържан е и шофьорът на автомобила, който е чужденец.

От Спешна помощ потвърдиха за инцидента. Оттам уточниха, че на място са изпратени 6 линейки, а пострадалите са откарани в 3 столични болници - "Св. Анна", "Пирогов" и ИСУЛ.

Междувременно стана ясно, че в Окръжна болница са настанени 4 бежанци -  единият е с комоцио, другите трима са прегледани и поверени на полицията. Мигрантите са на възраст между 15-25 години.

Образувано е досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук