В мобилния телефон на задържания Георги Цветанов е запазена снимка на мъртвата Радостина Евтимова. Това съобщи прокурорът по делото Радослав Лазаров пред “24 часа”.
Заради този факт и намерени у 21-годишния лични вещи на закланата във Варна студентка утре прокуратурата ще го обвини за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Над 50 удара с нож преброиха патолозите по тялото и лицето на 21-годишната Радостина Евтимова, която в петък беше намерена мъртва в апартамента на приятеля си, който живеел в Англия.

Самият Георги Цветанов отрича да е виновен. Баща му Цанко Цветанов, който е лидер на СДС-Варна, днес отказа да коментира. Само подчерта, че синът му отрича да е замесен.

Според съдебните медици студентката в Икономическия университет във Варна е починала от остра кръвозагуба. При някои от ударите с нож са засегнати и жизненоважни органи. Лицето й е обезобразено, а приятелите й твърдят, че тя била изключително красива. Според съдебните психиатри по този начин убиецът е искал да заличи личността на жертвата. По случая са назначени и психиатрични експертизи. Засега няма данни момичето да е било дрогирано или много пияно, но прецизните кръвни тестове ще бъдат готови до няколко дни. Приятели на студентката, а и самият задържан, твърдят, че Радостина и Георги нямали връзка. Те били само добри приятели. /БЛИЦ