Жителка на Черниговския регион в Украйна се завърнала от Италия, където била на работа. Жената не спазвала карантината, не предприемала мерки за самоизолация, а напротив, активно общувала с децата си, внуците и съседите си. В резултат на поведението си тя е заразила 13 души с коронавирус, съобщават украинските издания.

Чувствайки вината си, украинката е решила да запише видео с извинението си. "Чувам, че искате да изгорите къщата ми, да се разправите физически с децата ми, с внуците ми. Пристигнах днес, излекувах се, децата ми бяха излекувани, не ги убивайте. Ако искате, убийте мен, нарежете ме на парчета, ако нещо това ще промени. Искам да ви се извиня “, казва жената, заставайки на колене във видеото.

Също така, жената отбелязва, че не може да отиде дори до магазина. Местните жители я заплашват с насилие. Сега тя и роднините й буквално дояждат останалите макаронени изделия.

В момента три села са поставени под карантина. Мнозина са болни, главно в лека форма. Обещаните тестове за коронавирус обаче не са пристигнали, а и много лекари също са преминали към самоизолация, информират местните издания.

Превод и редакция: БЛИЦ