Падане от декор от два метра височина в Народния театър “Иван Вазов” изпрати двама артисти в “Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение.
Пострадалите са Карла Рахал и Юлиян Рачков. 35-годишната Рахал е с болки в гръбначния стълб, а 24-годишният артист е със счупена лява предмишница.
Инцидентът е станал по време на репетиция за утрешната премиера на комедията "Слуга на двама господари" от Карло Голдони, която заради инцидента най-вероятно ще се отложи.

Помощник-режисьорът на спектакъла Теменужка Костова заяви за Агенция БЛИЦ, че по време на репетиция в художествено осветление, двамата актьори Юлиян Рачков и Карла Рахал падат от декора.
И двамата по думите на Костова са живи и здрави. В "Пирогов е и техническият директор на театъра и ги очакват всеки момент да се върнат обратно. И двамата са били в съзнание след падането, според Костова. Рачков, който е гост-артист от Театъра на Българската армия, е заявил желание довечера да участва в пиесата "Хъшове" и сега ще се съвещават с техническия директор, за да решат дали той ще излезе на сцена.

Директорът на Народния театър Павел Васев разказа, че инцидентът е станал в последната част на финала на спектакъла. Рахал и Рачков са паднали от декор от около 2 метра височина върху дървения под на сцената на Народния театър. Васев бе категоричен, че няма срутване на сцена, каквато бе първоначалната информация. Карла Рехал е била 2-3 минути в безсъзнание след падането, след което обаче е била напълно контактна. /БЛИЦ