Смъртоносните катастрофи по българските пътища нямат край. БЛИЦ припомня, че рано тази сутрин стана тежък инцидент между ТИР и пътнически автобус край Елхово, а към момента четирима души са загинали, а други 16 са ранени.


Сега от МВР обаче разкриха пореден смъртоносен инцидент. Той е станал вчера край Стара Загора, а заради случилото се е загинало 14-годишно момче.

"На 08.10.2020 г., в 13:50 ч., по път II-66, в посока от с. Плодовитово към с. Мирово, общ. Братя Даскалови, се е движил л.а. БМВ, управляван от 29-годишен мъж, неправоспособен водач на МПС. Същият, поради движение с несъобразена скорост, изгубил управление над автомобила, който ударил насрещно движещ се л.а. "Фолксваген", управляван от 43-годишна жена.

В следствие на удара л.а. "Фолксваген" излязъл от пътното платно и спрял в крайпътна канавка, а движещия се зад него т.а. "Мерцедес", управляван от 61-годишен мъж, за да избегне удар с движещия се срещу него л.а. БМВ, завил, напуснал пътното платно и се преобърнал в канавка.

Лекият автомобил БМВ продължил движението си и се преобърнал", съобщиха от пресцентъра на МВР.

В следствие на настъпилото ПТП, водачът на л.а. „БМВ“ е получил комоцио и счупени шийни прешлени, а пътували в същия автомобил пътници са получили различни наранявания: 65-годишна жена е получила комоцио и счупен нос, 15-годишно момче е получило комоцио. Настанени са за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Пътувало в л.а. БМВ 14-годишно момиче е откарано в УМБАЛ - Стара Загора, където е починало.

Тримата водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. При извършената проверка е установено, че на л.а. БМВ са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил.

В РУ - Чирпан е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1 от НК.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!