Петима са пострадалите при тежката катастрофа в района на хижа „Загаза“ в Пирин планина. Това потвърди и Николай Георгиев, кмет на Община Кресна, цитиран от Фокус.

Пътният инцидент е станал вчера, малко след 22.30 часа. 

„Информацията, с която разполагам е, че лек автомобил, с петима пътници в него е изгубил контрол и е паднало в крайпътно дере. Всички, които са били в превозното средство са пострадали и са настанени в Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград с различни травми“, каза още Георгиев. 

Веднага след получаване на сигнала за инцидента на трудно достъпното място са се отзовали екипи на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кресна и Спешен център, както и хора от града Кресна, които са разполагали с високо проходими автомобили. 

„Всички те заедно са оказали съдействие на пострадалите, за да може да по най-бързия начин те да бъдат извадени от автомобила и транспортирани до болницата“, подчерта Георгиев. 

По първоначални данни пострадалите са с най-различни травми, като само един е в по-тежко състояние с множество фрактури в областта на главата. Останалите са с по-леки наранявания - счупени ребра и пробит бял дроб, фрактура на черепа, фрактура на крак и откъснато ухо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!