Двама души загинаха преди минути след тежка катастрофа в Кресненското дефиле, за която първо БЛИЦ съобщи. Загиналите са възрастно семейство, пътували в посока Сандански.


Колата им се ударила челно в идващ насреща автомобил, който пътувал за София. В него е имало трима души, сред които и дете, на видима възраст около 5-6 години. Детето е пътувало с майка си и дядо си. Леко пострадала е само майката.

Очевидци разказват, че загиналият шофьор внезапно е загубил управление и навлязъл в насрещното.

Отново днес в тунел „Витиня” на АМ „Хемус” се удариха четири автомобила в ранните следобедни часове. За щастие, инцидентът се размина само с материални щети, а движението скоро след инцидента беше възстановено.

След относително спокойното начало на деня, следобед трафикът по основните пътни артерии на страната се засили – очаква се в рамките на деня между 80 и 100 000 автомобила да влязат в София след поредния дълъг уикенд. Към 15:30 часа най-интензивно беше движението в района на бул.”Цариградско шосе”, като пикът се очаква между 17 ч. и 19 ч.

През трите почивни дни са регистрирани 51 тежки пътно-транспортни произшествия, при които има 8 загинали и 74 ранени, съобщи пред „Фокус” инсп. Петър Соколов от „Пътна полиция”.На Владая бяха обособени 2 ленти за влизащите в столицата.

Трафикът на граничните пунктове "Кулата" и "Маказа" е интензивен в двете посоки, но няма опашки от автомобили. На останалите пунктове с Гърция движението е спокойно, информират от "Гранична полиция". 

На българо-турската и българо-румънската граници трафикът е интензивен. Има образувани колони от изчакващи товарни автомобили на изход от страната, на ГКПП "Капитан Андреево" - 5 км, на ГКПП "Лесово" има 3 км, на ГКПП "Дунав мост-Видин" - 4 км.

Спокойно е движението на българо-сръбската и българо-македонската граница.