Две са верижните катастрофи на магистрала "Тракия". От здравното министерство съобщиха, че в 06.36 ч. в Спешна помощ - София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми километър на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06.52ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока, предава Нова телевизия.

По информация на главния секретар на МВР Младен Маринов около 40 автомобила са се сблъскали на магистралата.

Пострадалите са десетки.  

Само в Окръжна болница в София има 15 приети, сред които и деца. Най-малкият пациент на болницата, пострадал от катастрофата, е на 4 години. 

Двама мъже на средна възраст са с опасност за живота, предстоят им операции.

Сред ранените има и четирима сръбски граждани - две деца и двама възрастни, които са семейство. 

Четирима пострадали са откарани в „Пирогов”. Сред тях е 16-годишна майка с 2-годишното ѝ дете, което е в тежко състояние. Както и две възрастни жени, едната от които също е с тежки травми.  

В болница ИСУЛ също има двама приети пациенти, като състоянието им не е тежко. Пострадалите от мелето са над 20!


Към момента движението на магистрала "Тракия" е пуснато.

БЛИЦ припомня, че рано сутринта станаха две изключително тежки катастрофи на магистрала "Тракия". Движението и в двете посоки е абсолютно блокирано. Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно. 

От здравното ни министерство също изнесоха подробна информация за пострадалите в тежкия инцидент на скоростната отсечка.

БЛИЦ показа брутални СНИМКИ и ВИДЕО от ужаса на магистрала "Тракия".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!