В края на месец юли се разигра кървава касапница на магистрала „Хемус“, при която загина жена. Според близките й катастрофата се е случила заради липсата на обезопасите ни знаци за това, че на аутобана има ремонт. Малко след инцидента се появиха и брутални разкрития за това защо се е стигнало до него.
 

 

„Движението не е отбито, няма конуси и няма сигнализация. Недопустимо е на натоварен международен път ремонтна машина да паркира в аварийната лента без обозначите ни значи“, казват близките на 60-годишната, която загина. Работниците обаче твърдят, че всяка сутрин получават инструктаж за безопасност и как трябва да е опасен пътят.
 
От АПИ обясниха, че обезопасяването на пътните ремонти зависи от фирмата, която работи по пътя. Трябва да има табели на 600 метра от ремонтирания участък. След това на всеки 300, а конуси трябва да има на всеки десет метра.
 
Според близките на загиналата жена, които пристигнали на мястото на мелето минути, след като се е разиграло, твърдят, че такива не е имало.
 
„Тече следствие. Когато то приключи ще се разбере какво точно се е случило. Мисля, че до две седмици ще е ясно защо се е стигнало до катастрофата“, уточни инж. Михаил Рашков – директор на областно пътно управление – София.
 


„Откривали сме нарушения на фирмите-изпълнители. Често липсват табели за обезопасяване на пътя. Да не говорим и че шофьорите често не спазват ограниченията за дистанцията, скоростта и всички видове значи, които обясняват какво се случва на пътя“, уточни той пред Нова телевизия.
 
Каква точно е причината за бруталната катастрофа ще стане ясно съвсем скоро.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!