Бизнесменът пострада тежко, докато се качва в колата си пред склада си в промишлената зона до новия обходен път в Смолян. Катастрофата е станала към 15.15 часа днес, каза старши комисар Николай Димов, директор на ОД на МВР - Смолян, цитиран от "Марица".

Бизнесменът Асен Асенов от Смолян бил на тротоара и се приготвял да се качва в колата си, когато 20-годишна шофьорка с червен Фолкваген Поло, навлизайки в дясната крива на завоя, губи контрол и блъска мъжа. Силно пострадали са долните крайници на бизнесмена, и двата са натрошени, но единият му крак повече е отнесъл от удара.

Младото момиче е с регистрация на адрес в Пловдив, но е с корен от с. Кутела. Момичето толкова се уплашило от случилото се, че припаднало и е прието в болницата в Смолян в шок. Екипът от "Спешна помощ" поема Асенов в тежко състояние.

"Мъжът беше в травматичен шок, с тежки травми на долните крайници", каза шефът на "Спешна помощ" , д-р Велин Денев.

За живота на Асенов се борят в интензивното отделение на смолянската болница. Много е пострадал единият му крак, в момента е в операционна, каза шефът на на интензивното отделение, д-р Красимир Събев.

Момичето не е било пияно, казаха запознати със случая.

През 2011  г. синът на Асенов Петър бе участник в друго произшествие на околовръстния път в Смолян.

Пpи тeжкaтa кaтacтpoфа зaгинa пpиятeлят мy - 18-гoдишният Димитъp Димитpoв. Тогава лeк aвтoмoбил “Mини Kyпъp”, coбcтвeнocт нa  Aceнoв, ce yдpя в пapкиpaн тoвapeн aвтoмoбил “Cкaниa” на смолянска фирма. Пpи yдapa oт aвтoмoбилa е излетял нaмиpaщият ce в нeгo Димитъp Димитpoв, нa 18 гoдини, който по-късно почина. Петър Асенов се размина с фрактури.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!