15-годишно момче и жена са пострадали тежко при преобръщане на джип, с който се извършват офроуд преходи от девинското село Гьоврен до местността Вълчи камък, където има атрактивна панорамна площадка над скалите. Инцидентът е станал в събота.

"Джипът се е преобърнал под черен горски път. Четирима, които са били в него, са пострадали. Семейство от София е със средни телесни повреди. Жената е със счупен таз, транспортирани са за столицата. С опасност за живота е 15-годишното момче от селото, приятел на шофьора, което се е возило в джипа", каза старши комисар Николай Димов, директор на ОД на МВР- Смолян, цитиран от "Марица".

Джипът управлявал 19-годишният Мустафа Устов от селото, а до него бил 15-годишният му приятел Джамер Юреклиев, когато возилото се преобръща под пътя.

Според местен сайт джипът е на Туристическо дружество "Зелена долина", управлявано от общинския съветник в Девин Велизар Шанов. "Мустафа има шофьорска книжка и помоли да вземе моя личен джип. Този джип няма нищо общо с дружеството. И друг път съм му давал джипа, сега го поиска, за да се разходят без да уточнява къде. Разбрах, че ще си правят пикник. Нямам представа, кога в джипа се е качило 15-годишното момче", заяви Шанов.

Джамер е в много тежко състояние. За живота му се борят медиците в смолянската болница. Момчето е със спукани ребра и прешлени, отстранен му е далака, съобщи Димов.