Добрата новина от тази ситуация е, че всичко свърши добре. Остават само притесненията на родителите и уплахата на децата.

Това каза пред камерата на bTV кметът на Кърджали Хасан Азис, който коментира вчерашния инцидент в училище "Отец Паисий" в града, при който пропадна стълбище.

"Според специалистите пропадането се дължи на динамичните натоварвания, които конструкцията не е издържала. Пропадането няма общо с ремонта и поставянето на инвалидна рампа. Още днес се събира Кризисния щаб на общината, в който се включват и всички държавни институции. Ще се направи пълно изолиране на стълбищните клетки.

Предвиждаме старите стълбищни рамена да бъдат напълно премахнати и заменени с изцяло нови. Със сигурност трябва да се направи цялостно строително обследване на сградата", категоричен бе Азис. 

Стана ясно още, че учениците  излизат  във ваканция до края на седмицата. Ако се наложи по-дълъг ремонт в училището, децата от горните класове ще бъдат пренасочени към други учебни заведения в града, докато по-малките ученици ще продължат своето обучение в ОУ "Отец Паисий".