В село Илински, Московска област, огромен алабай нападнал младо момиче и я съборил на земята. Местният полицай, който дошъл на помощ, нямал друг избор, освен да открие огън, за да убие кучето, пише Глас нюз бг. 


Полицаят изстрелял няколко куршума: той убил животното с три от тях, но друг улучил момичето. То е хоспитализирано с рана в бедрото, съобщава каналът Telegram Shot. 

Момичето и неин роднина се прибирали от магазина късно през нощта, но неочаквано били нападнати от огромно куче. 

Отначало то подушило и захапало дрехите на момичето, но после я съборило и не й позволявало да стане. Роднината се уплашил и се обадил в полицията. 

Двадесет минути по-късно на мястото пристигнал полицай.

Според разследващата комисия полицаят, който пристигнал на мястото, опитвайки се да спре кучето, стрелял седем пъти от служебното си оръжие по животното - един от изстрелите ударил бедрото на момичето. 

Сега животът и здравето на жертвата не са застрашени. Очаква я операция.

Съобщава се, че "туркменската овчарка" е живяла в близкия парцел, но е попаднала в дупка под оградата. Собственикът на кучето е намерен. Той казва, че алабаят е обикалял територията на участъка без верига и намордник.

Според началника на пресслужбата на Главното управление на МВР на Русия за Московска област Татяна Петрова полицейският служител е действал с цел да гарантира безопасността на живота на гражданина в съответствие с чл. 23 от Федералния закон "За полицията".

По факта на използването на оръжия от полицията се извършва проверка.