Греда падна върху главата на 60-годишен майстор строител Илия Георгиев в Дупница. Той извади късмет и се отърва само с 20 шева на главата.
Георгиев ремонтирал покрива на къщата си, една от гредите не била добре укрепена и се стоварила върху главата му и го съборила на тавана. От главата му шурнала кръв, помощниците му се паникьосали, но веднага позвънили на тел. 112, съобщи Struma.bg.
 
На място пристигнала линейка на Спешен център - Дупница и транспортирала пострадалия майстор в ортопедичния кабинет в общинската болница. Дежурният лекар в кабинета д-р Любомир Таушански, който е и бивш управител на здравното заведение, обясни: „Главата на пациента беше "цъфнала" точно на фонтанелата . Заших го с 20 конеца и го пуснах да си ходи. Извадил е късмет, ако гредата е паднала от по-високо, ударът е могъл да бъде фатален".
 
Покрай случая д-р Таушански се отдаде на спомени от неговата практика като ортопед: „Преди години травмите на главата се лекуваха от ортопеди. В зората на демокрацията, когато сменихме москвичите и ладите със западни коли, по четири-пет човека на ден минаваха през кабинета с травми на главата. Шофьорите бяха свикнали да карат руски автомобили и след като се качиха на по-бързите западни, натискат газта като на руска машина, която е по-тромава, и често ставаха катастрофи. Преди години правехме черепно-мозъчни операции в ортопедията в общинската болница. Викахме неврохирург от София. Той оперираше, а ние му асистирахме", върна се години назад бившият болничен управител.