Момче от 3-ти клас в пловдивското училище ОУ "Елин Пелин" е ударило в гърба своя съученичка, от което момичето е със спукано ребро. За насилието в класната стая пред Plovdiv24.bg се оплака Петя Малинкова, майка на пострадалата.

"Съученик на дъщеря ми със силен удар в гърба й е причинил телесната повреда - спукано ребро в края на януари. Тя е седяла на чина и е рисувала в момента, в който той я удря в гърба.

Имам подадена жалба към директора, събирал се е учителски съвет, на който аз не съм била поканена. Няма решение и отговор от директора на училището", разказа Петя Малинкова. 

По думите на жената, детето изпитва силни болки и се налагало да й дава обезболяващи, въпреки че продължава да ходи на училище. 

"Много е лесно да я преместя в друго училище, но тогава насилникът остава ненаказан", заяви още майката.

 Избухливото момче имало брат близнак, били крайно агресивни и непрекъснато предизвиквали инциденти. 

"Притеснявам се, защото те продължават да ходят на училище заедно, по цял ден са в една стая. Казала съм на дъщеря ми да седи по-далече и да не комуникира с него" разказа Петя.

Тя е очаквала директорката да вземе съответните мерки и да уведоми социалните служби. 

"Надявам се да получа някакъв отговор, който трябва да вземе решение - да го вземе и да има последствия, защото всичко остава ненаказано", завършва разказа си притеснената майка. 

"Разглежда се поведението на двете страни. Извикали сме родителите на момчето, не сме засегнали правата на никого", коментира директорът на ОУ "Елин Пелин" Татяна Вангелова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!