Механик загина в трагичен инцидент по време на работа в Лукойл-Нехфтохим. Според информация на Дарик радио Атанас Желев, на 66 години, е бил известен на своите колеги като „живата легенда на производство „Крекинг”.
Пенсионерът работел в странична фирма с дейност на територията на Лукойл-Нефтохим.В момента „Крекинг” е в профилактика и отворените реактори се продухват с азот. Точно в такъв реактор е влязъл необезопасен опитният механик. Според негови колеги почти е невъзможно той да си позволи такава постъпка без „изолиращ противогаз” с кислородна бутилка.
Според други мнения Атанас Желев е паднал в реактора. Инцидентът е станал вчера по време на обедната почивка, но случаят стана известен едва днес. Директорът на Областна инспекция по труда Павлин Васков потвърди за смъртният случай.
Той ще обяви фактите около смъртта на механика веднага след приключване на пълната проверка. От ръководството на Лукойл-Нефтохим изказаха съболезнования на семейството на загиналия Атанас Желев. Комбинатът също назначи проверка от експерти. /БЛИЦ