По-рано днес стана ясно, че хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев.

Стана ясно, че моделът на машината е „Робинзон”. За момента няма информация за пострадали. Няма връзка с пилота и не е ясно къде точно е паднала машината. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев.

От МВР заявиха, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация само за малък летателен апарат, с който тази сутрин е загубена връзка. От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението "малък летателен апарат", нямат и данни за какъвто и да е инцидент.

"Хеликоптер на "Гранична полиция" е летял в района", потвърди директорът на ГД "Гранична полиция" Антон Златанов. Той беше категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

Частен селскостопански самолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие. Той трябвало да пръска селскостопански култури. Тази сутрин е излетял от Гърмен, но следите са изгубени в района на Цалапица.

Възможно е да става въпрос за селскостопански хеликоптер, който е пръскал срещу вредители. Информацията обаче е първоначална и непотвърдена.

"Задействана е процедура за локализиране на хеликоптер", каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград комисар Валентин Василев. Той посочи, че има такъв сигнал и до тях, но самият сигнал не е доуточнен.

"Процедурата е за търсене. Не може да се потвърди, че е паднал", посочи комисар Василев и допълни, че по първоначална информация е загубен контакт с летателния апарат.

ОАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук