Кейтлин Пийкок от Кернс в Австралия сподели във Фейсбук история, която е разделила живота и на "до" и "след" и я е накарала да преосмисли много неща. 


Момичето разказа, че през ноември 2018 година тя е станала виновна за катастрофа, намирайки се зад волана на кола. 

Студентката решила малко да се позабавлява и натиснала педала на газта, за да изпита притока на адреналин. За нещастие, тя навлязла в насрещното движение и в крана сметка излетяла от банкета. В колата са се намирали още трима души, сред които и сестрата на Кейтлин. 


Фото  Facebook / Caitlin Peacock

"Лежах на пътя, осъзнавайки каква огромна грешка съм направила... Единият от пътниците беше със счупен крак, аз не можех да ходя, сестра ми беше затисната в колата и беше в безсъзнание. Помислих си, че съм я убила. Изпаднах в истерия... След това със сестра ми лежахме една до друга в болницата. Всичко, което исках, бе тя да е наред", спомня си Кейтлин. 


Фото  Facebook / Caitlin Peacock

Пострадалите били откарани по спешност в болница. Единият от пътниците бил със счупен крак, той прекарал в болницата няколко седмици. 

Друг имал разкъсани сухожилия на коляното. Сестрата на шофьорката също прекарала една седмица в болницата. Самата Кейтлин била изписана на следващия ден с драскотини и натъртвания. Момичето дало тест за алкохол и наркотици, които са дали отрицателен резултат. 

Фото  Facebook / Caitlin Peacock

"През цялата първа седмица след катастрофата сънувах кошмари. Все още ги сънувам. Не мога да опиша болката и страданията, през които минаха всички и вечно ще съжалявам за онова, което направих", признава си Кейтлин. 

Фото  Facebook / Caitlin Peacock

След катастрофата било започнало разследване. Кейтлин казала на своите приятели и сестра си да кажат всичко така, както си е било. Тя никога не е имала проблем със закона, дори не е имала глоба за неправилно паркиране. 

Затова студентката със стабилна работа и добри препоръки не очаквала, че ще се озове зад решетките. На нея обаче се наложило да прекара 3 месеца в затвора, въпреки солидната помощ на нейните адвокати. 

По думите на Кейтлин, през тези три месеца тя отслабнала с цели 30 килограма и е разбрала много неща. 

Сега тя иска да сподели своя опит с другите млади хора. "Искам младите хора да разберат, че шофирането не е развлечение, всичко се свежда до това, да доставиш пътниците си невредими до тяхното местоназначение", прави извод Кейтлин. 

Превод и редакция: БЛИЦ