Млад мъж наби петокласничка по време на час по физическо в Берковица, съобщиха от областната дирекция на полицията в Монтана. Инцидентът станал вчера около 13,20 часа. 24-годишен мъж от Берковица, баща на 8-годишно момиче, нахлул по време на провеждане на учебен час във физкултурния салон на ІІІ-то основно училище “Иван Вазов”, без да се обади на охраната или директора, след което ударил силно с ръка петокласничка, с инициали З.И.
По думите й, след удара тя е паднала на земята и е изгубила съзнание, като не успяла да определи за колко време. След като момичето дошло в съзнание, чуло нападателя си да я заплашва, като мъжът отправял закани за саморазправа. Той е предизвикал скандал и с преподавателката по физическо възпитание, като свидетели на разигралата се сцена станали учениците от целия V клас. 

От полицията обясниха, че действията на 24-годишния мъж са грубо нарушение на обществения ред и са в разрез с общоприетите в обществото норми за морал.  Присъстващите ученици и учители пък се уплашили. С решение на Районен съд - Берковица на мъжа е било наложено наказание "парична глоба” в размер на 150 лева. Според мъжа битото момиче обидило 8-годишната му дъщеря, която учи в същото училище, като й казала, че е циганка. /БЛИЦ