Противоградна ракета уцели жилищен блок във видинския ж.к. „Васил Левски“. На кадрите от Даниела Виткова във Фейсбук, които бяха показани в „Тази сутрин“ по бТВ, се виждат пораженията – счупено е стъкло. 

Виткова съобщава, че по време на бурята противоградната рекета е чупила входно стъкло в блока. След рикошет ракетата е паднала върху гаражите в задблоковото пространство.

Хората се чудят какво щеше да се случи, ако противоградната ракета беше уцелила прозорец на апартамент или човек. 

Как и откъде се изстрелват така безотговорно ракети в центъра на Видин, пита Виткова. 

Силна буря вилня във Видинско и Врачанско вчера. От любителски кадри се виждаха клони и пречупени дървета по улиците на Видин и Козлодуй заради силните порови на вятъра и последвалия порой с градушка.

„Вероятно вследствие на силната буря фрагмент от тази ракета е уцелила блока“, обясни директорът на Агенцията за борба с градушките Валери Ценов.

„Имаше много мощен атмосферен фон, който навлезе в Северозападна България. Всички наши регионални дирекции работеха. Само за 1 час те изстреляха над 350 ракети и неутрализираха 200 градови клетки“, добави той.

„Ракетата отива на около 6-7 км височина. Парчетата от нея започват да падат свободно“, заяви Ценов. 

„Ракети не се изстрелват към населени места. Във всяка ракетна площадка се стреля в посока обратна към селищата. Тази буря е изкоренила дървета. Нормално е фрагменти от ракетата да бъдат ответи на голямо разстояние“, каза още той.